filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Wonder Woman (2017)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Wonder Woman (2017), Patty Jenkins, film, plakat, poster, artwork

© Atlas Entertainment

Af 5. jun. 2017

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Wonder Woman (2017)Wonder Woman (2017) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Wonder Woman (2017) Trailer

Wunderbar Wonder Woman!

Hvor stort set alle andre superhelte kæmper med både indre og ydre dæmoner er Wonder Woman herligt befriet for de indre af slagsen.

Wonder Woman er slet og ret godheden selv. Hun kæmper for de gode, mod de onde og taler lige ud af posen, når hun ser eller hører om menneskets uretfærdigheder - så som kvinders manglende stemme i en mandsdomineret verden i starten af 1900-tallet, hvilket der kommer en del intelligent kønssatire ud af.

I skikkelse af Gal Gadot, hvis udseende er både unikt og smukt, tror man på den unge pige, der efter sin opvækst på den isolerede ø Themyscira, pludselig befinder sig midt i 1. verdenskrig, hvor hendes lykkelige, beskyttede opvækst står i stærk kontrast til krigens gru og rædsler.

Wonder Woman kalder vores verden hæslig, men kaster sig ufortrødent ud i en kamp for menneskeheden. Uselvisk og godhjertet.

Med sit udgangspunkt i 1. verdenskrig skaber filmen en perfekt balance mellem det fantastiske og det virkelighedsnære. Krigens grusomheder pakkes på ingen måde ind og man føler med Wonder Woman, der med sine fordomsfri øjne ser verden som den vitterligt er. Mørk og ubarmhjertig med kun få solstrejf.

Har vi mennesker overhovedet fortjent at bo på denne jord? Ville det ikke være bedre om vi udslettede hinanden og lod nogle andre komme til?

Wonder Woman, hvis dæknavn er Diana Prince, er ikke i tvivl. Menneskeheden er værd at kæmpe for.

... I Patty Jenkins hænder er Wonder Woman ikke kun en vellykket superheltefilmatisering fra DC comics, men også en virkelig vellykket superheltefilm i det hele taget.


Actionscenerne er fantastiske, da der er noget på spil, som bryder med det sædvanlige hokus pokus i form af fremavlede vederstyggeligheder og superskurke med de mest besynderlige dagsordener.

Kemien mellem skuespillerne er glimrende, hvor især Chris Pine og Gal Gadot skal fremhæves, men også Danny Huston, som modbydelig tysk soldat, er herligt ond.

Bedst af alt er dog den velskrevne historie, der formår at bygge sine karakterer op, så man gider at holde med dem, ligesom filmens alvorlige kerne giver historien en nerve, som mange andre film i samme genre er fuldstændig blottet for.

Wonder Woman har noget så sjældent som et hjerte. En kvalitet jeg ikke har oplevet siden Superman fra 1978.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Wonder Woman (2017)


Produktionsår: 2017
Instruktion: Patty Jenkins
Manuskript:
Komponist: Rupert Gregson-Williams
Fotograf: Matthew Jensen
Skuespillere: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Saïd Taghmaoui, Ewen Bremner, Eugene Brave Rock, Lucy Davis, Elena Anaya, Lilly Aspell, Lisa Loven Kongsli, Ann Wolfe, Ann Ogbomo.
Spilletid: 141 min
Filmstudie: Atlas Entertainment

Detaljeret info om Wonder Woman (2017) på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Wonder Woman (2017)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019