filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

War for the Planet of the Apes

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

War for the Planet of the Apes, Matt Reeves, Abernes planet: Opgøret, film, plakat, poster, artwork

© Chernin Entertainment

Af 16. jul. 2017

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til War for the Planet of the Apes - Abernes planet: OpgøretWar for the Planet of the Apes on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer War for the Planet of the Apes Trailer

Alvorlig abefilm mangler tyngde midt i al tragedien.

Menneskets krigeriske, territoriale natur udstilles ubarmhjertigt i den tredie film i serien om abernes planet, hvor hovedaben Caesar har udviklet sig fra den intelligente og godhjertede abe i den første film til en bitter og kompromisløs leder i den tredie, og efter sigende ikke sidste film i serien.

Instruktør Matt Reeves der overtog serien efter Rupert Wyatts underholdende etter er en alvorlig herre. Aber og mennesker skumler i et væk og hader hinanden, da begge sider har lidt store tab, som kun kan skyldes modparten. Caesar er skam godt klar over, at det var aben Koba, som startede krigen i forrige film, men der er løbet meget vand under broen siden, så selvransagelse ligger ikke først på dagsordenen. Caesar vil gør alt for at aberne kan få lov til at leve i fred, men det vil mennesket bare ikke give ham lov til.

Den selvsamme virus som gjorde aberne intelligente i de forrige film har nemlig haft den modsatte effekt på store dele af menneskeheden, som har mistet evnen til at tale. På mange måder har den reduceret os til primater, og det er et stort slag, som den kompromisløse oberst (Woody Harrelson), der leder kampen mod aberne, under ingen omstændigheder kan acceptere. Hvis ikke han dræber aberne, indfanger og bruger han dem som slaver til at bygge en gigantisk mur, som skal holde fjenden ude.

... Som med den anden film i serien er 'War for the Planet of the Apes' flere steder dræbende kedelig.
Reeves er efter min mening en alt for ujævn fortæller, der har misforstået den langsomme og dvælende stil som værende mere interessant. Det er snarere tværtimod. Filmen kunne i den grad bruge en opstramning, da Reeves ikke helt formår at gøre mange af de langsomt opbyggede scener interessante nok. Det lykkes ham enkelte gange, hvor filmen nærmer sig et magisk niveau, som da den godhjertede orangutang Maurice kommunikerer med en lille pige uden taleevner eller i en samtale mellem Caesar og Maurice i filmens afsluttende scener, som er så smuk og rørende, at man lige på falderebet næsten forføres til at tro, at man har set en langt bedre film end man egentlig har.

Trods de mange udtalte følelser i begge lejre og filmens meget alvorlige og dystre tone, som helt fejlslagent forsøges brudt af et komisk abe sidekick (Steve Zahn), efterlod filmen mig tom indeni. Der er stærke følelser på spil, der sker tragiske ting og jeg ærgrede mig hele filmen over dens mange rammende paralleller til menneskets ageren uden for filmens verden, men jeg blev bare ikke følelsesmæssigt involveret.

Kampscenerne er fantastiske og effekterne er dybt imponerende, men det ved vi jo godt Hollywood kan finde ud. Hvis bare Reeves evnede at fortælle sin historie mere levende og mindre påtaget alvorlig, hvilket han glimtvis beviser at han kan, begynder vi at nærme os den filmiske mavepuster, som 'War for the Planet of the Apes' mange steder har potentiale til at blive.

Når alt det er sagt, må jeg tage hatten af for at det i Hollywood er lykkedes at lave så mørk, dyster og nihilistisk en trilogi, der holder stilen mere eller mindre hele vejen. I en tid, hvor CGI har dræbt less is more-filosofien og film overlæsses med øredøvende bulder og brag - i troen at det er dét publikum vil have - er det et godt tegn.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

War for the Planet of the Apes


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: Abernes planet: Opgøret
Instruktion: Matt Reeves
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Michael Seresin
Skuespillere: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Karin Konoval, Amiah Miller, Terry Notary, Ty Olsson, Michael Adamthwaite, Toby Kebbell, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Sara Canning, Devyn Dalton, Aleks Paunovic, Alessandro Juliani.
Spilletid: 140 min
Filmstudie: Chernin Entertainment

Detaljeret info om War for the Planet of the Apes på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'War for the Planet of the Apes'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019