filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Martin McDonagh, film, plakat, poster, artwork

© Fox Searchlight Pictures

Af 29. jan. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Three Billboards Outside Ebbing, MissouriThree Billboards Outside Ebbing, Missouri on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Trailer

Award-Darling leverer solide præstationer I en film, der dog generelt er lidt overhypet.

Der har ikke været meget tvivl i medierne eller hos dem, der uddeler diverse awards til film – Three Billboards er et mesterværk, der fortjener priser til både skuespillere, manuskripforfattere og instruktøren mv. Det er efter den gængse opfattelse en film, der rykker ved noget og giver stof til eftertanke.

Det er jeg ikke enig i.

Jo, bevares, det er bestemt ikke en dårlig film, og både Frances McDormand, Woody Harrelson og ikke mindst, i min optik, Sam Rockwell, spiller røven ud af bukserne, og jo, der kan være awards i de præstationer.

Og jo, emnet behandles sobert og nøgternt, og filmens manuskript leverer flere gribende og rørende scener undervejs, ikke mindst på grund af de 3 førnævnte skuespillere.

Og endelig, jo, filmens pointer om skyld, sorg, bearbejdning af sorg og tilgivelse/hævn, dyrkes effektivt i filmen, der formår at skabe gråzoner og gøre figurerne i filmen 3-dimensionelle.

... Det er en god film, det er en interessant film, men det er ikke – efter min mening – det mesterværk, det er blevet udråbt til.
Dette skyldes især at filmens fokus virker lidt skiftende, selvom det nok er det valg, instruktøren har taget, og filmens pointer dyrkes ikke så effektivt og skarpt, som man kunne ønske.

Der spilles flot på alle pladser, og filmen har plads til både humor og tragedie, men jeg blev aldrig rigtig grebet af filmens narrativ på en måde, så jeg blev ”blæst væk” af det, og jeg sad tilbage ved filmens afslutning sådan lidt uforløst.

Ikke pga. filmens historie, men på grund af de mange tråde, som filmen helt klart på forbilledlig vis hiver i, væver sammen og forsøger at skabe et samlet værk af, men som aldrig bliver til det helt sammenknyttede billede, jeg er sikker på, instruktøren er gået efter.

Der mangler efter min opfattelse lidt skarphed i manuskriptet, og der er flere scener, hvor humoren virker en anelse fejlplaceret og hvor filmens budskaber bliver udvasket eller en anelse mudrede, og det er en skam.

Jeg var godt underholdt og kan som sagt godt se, at Frances McDormand som den sørgende mor til en voldtaget og dræbt datter laver en præstation af både angst, vrede, bitterhed og afmagt, men denne præstation, skønt blandet med andre rigtig gode og stærke præstationer kan altså ikke ændre det faktum, at filmen kunne trænge til et par opstramninger hist og pist, dette dog uden på nogen måde at ødelægge filmen, der altså er rigtig god, men ikke noget mesterværk.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri


Produktionsår: 2017
Instruktion: Martin McDonagh
Manuskript:
Skuespillere: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Abbie Cornish.
Spilletid: 115
Filmstudie: Fox Searchlight Pictures

Detaljeret info om Three Billboards Outside Ebbing, Missouri på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019