filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Thor: Ragnarok

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Thor: Ragnarok, Taika Waititi, film, plakat, poster, artwork

© Marvel

Af 6. nov. 2017

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Thor: RagnarokThor: Ragnarok on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Thor: Ragnarok Trailer

Humoren er i førersædet i højspændt og supersjov superheltefilm, der vil andet, end det, vi er vant til!

Den første Thor-film var eftertænksom og intelligent lavet, og instruktøren Kenneth Branagh satte et klart præg på filmen, der formåede at levere et anderledes Marvel-eventyr.
 
Da det blev tid til at lave nr. 2 gik alt dette fløjten, og den film endte som et filmisk rod med ramasjang og bulder og brag uden plot og nogen form for intelligent eller i øvrigt underholdende elementer. Et af de største kiks i Marvels efterhånden ret gennemarbejdede filmiske univers, der klart indeholder flere hits end flop!
 
Men formularen i denne type film lider af en træthed, som de alle kæmper lidt imod. Film der for år tilbage ville have imponeret og glædet, ender nu som en slags ok, men jeg orker næsten ikke mere” øjeblikke, og selvom de fleste film, også de dårlige, er underholdende, så er der trods alt noget, der er lidt trættende.
 
Med filmen Deadpool formåede Marvel at forny genren, og denne film satte fokus på humor og ikke mindst over-the-top-action i en film, der fik en R-rating, hvilket klædte den og placerede den blandt de bedste af Marvels film generelt.
 
Humoren er også dominerende i 2 andre Marvel-produktioner i form af Guardians of the Galaxay- filmene, hvor humor og 80er nostalgi sikrede, at de film også fandt deres egen niche. Og ikke mindst det helt anderledes sci fi-agtige univers, hvor bulderet og braget foregik langt væk fra jorden gav en friskhed, som de øvrige standard-Marvel-film mangler nogle gange.
 

... Med Thor: Ragnarok stod det allerede fra traileren klart, at humoren var i fokus igen, at den rent faktisk virkede som om den ville noget nyt, at den ville i en ny retning.


For det første foregår den primært væk fra jorden, og for det andet er filmen spækket med supergod og veltimet humor, hvor de gammelkendte figurer får nyt liv gennem den livlige og sprudlende komik, der leveres effektivt.
 
Filmen er velproduceret og flot, den har masser af stjerner på rollelisten, noget der virker rigtig godt, og dens action og plot er solidt skruet sammen, veltilrettelagt af instruktøren, der selv har en af de sjoveste biroller i filmen overhovedet.
 
Jeg grinede flere gange højlydt og var stærkt underholdt, og da filmens actionscener er sindsygt fede, med brug af især Led Zeppelins Immigrant Song som backdrop, så er det en af mine helt klare favoritter i Marvels filmunivers.
 
Skuespillerne virker oplagte og genren – actionkomedie med fokus på komedien – sammenkoblet med historien omkring den nordiske mytologi gør, at filmen virker solidt på alle punkter.
 
Det er et særdeles flot comeback ift. den pauvre 2er, og den er nok også udtryk for, at Marvel godt ved, at der skal nye boller på suppen, hvis de skal fortsætte med at levere hit på hit på hit, og at den klassiske superheltehistorie med drama, en ond superskurk der vil smadre Frihedsgudinden og nogle helte, der først er seje, så får tæv og så igen bliver seje, ikke længere kan imponere, trods de vildere og vildere effekter, Marvel kaster efter os, og ikke mindst vilde budgetter.
 
Thor: Ragnarok er en superhunderholdende film, der virker på alle planer, ikke mindst humoren, der virkelig rammer plet – helt i Deadpools ånd!!!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Thor: Ragnarok


Produktionsår: 2017
Instruktion: Taika Waititi
Manuskript:
Komponist: Mark Mothersbaugh
Fotograf: Javier Aguirresarobe
Skuespillere: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Benedict Cumberbatch, Taika Waititi, Rachel House, Clancy Brown, Tadanobu Asano, Ray Stevenson.
Spilletid: 130 min
Filmstudie: Marvel

Detaljeret info om Thor: Ragnarok på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Thor: Ragnarok'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019