filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Shape of Water

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Shape of Water, Guillermo del Toro, film, plakat, poster, artwork

© Double Dare You

Af 9. mar. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Shape of WaterThe Shape of Water on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Shape of Water Trailer

Lidt hypet film fra Guillermo Del Toro er en visuelt smuk men svagt uengagerende filmisk oplevelse

Filmen har vundet adskillige priser, herunder Oscars, og den har høstet stor ros fra kritikere og tilskuere undervejs. Det er en film, der bestemt er smuk at se på, og Del Toros billedsprog, som vi også så i bl.a. Pans Labyrint, lader sig ikke fornægte, han er en ypperlig billedmager og en dygtig instruktør.
 
Der er tale om en film, hvor alle bipersoner er 3-dimensionelle og spilles med stor effekt af de skuespillere, der skal bringe Del Toros drømmende manuskript til live, og filmens bipersoner er klart filmens styrke, mens hovedpersonerne også spilles med troværdighed og dybde.
 
Men filmens manuskript lider lidt af, at det til tider virker forceret, og den emotionelle dybde, som instruktøren tydeligvis er gået efter, formår slet ikke at fange sit publikum på den måde, filmens billeder lægger op til. Faktisk går det hele lidt stærkt hele tiden, og pacingen virker decideret forceret og nogle af de valg, hovedpersonerne foretager er lidt utroværdige, særligt af tidsmæssige grunde.
 
Med det sagt, så er det ikke en dårlig film, og hvis den skal sammenlignes manuskriptmæssigt med en anden film, så er det vel en slags E.T. for voksne, dvs. en film om et særligt venskab mellem et menneske og noget fremmed, i denne film på en baggrund af 50’ernes USA med alt hvad det indebærer i forhold til kommunister, våbenkapløb og onde regeringssoldater på begge sider.
 

... OG sammenligningen med E.T. gør faktisk The Shape of Water lidt til skamme, da denne film som sagt mangler emotionelt punch. Man bliver aldrig rigtig investeret, selv når tingene bliver allermest voldsomme og potentielt rørende, og flere gange kommer filmens flotte visuelle udtryk faktisk til at virke lidt fortænkt og modvirker manuskriptets åbenlyse forsøg på at ramme de høje følelser.

 
Jeg var skuffet, det skal jeg ikke lægge låg på, og jeg må altså sige, at flere andre af de film, der var med i Oscar-opløbet, er bedre film i min optik.
 
The Shape of Water er en fantastisk flot visuel film med gode intentioner, godt skuespil og et manuskript, der trods alt giver god plads til filmens bipersoner, der lyser op i hver scene, de er med i.
 
Men det er samtidig en film, der ikke har en tilstrækkelig jævn pacing, ofte er den faktisk forceret, og filmen formår ikke at ramme lige i hjertet som andre film med samme mission gør, og det er en skam.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Shape of Water


Produktionsår: 2017
Instruktion: Guillermo del Toro
Skuespillere: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer.
Filmstudie: Double Dare You

Detaljeret info om The Shape of Water på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Shape of Water'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019