filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Monuments Men

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Monuments Men, George Clooney, Monumenternes mænd, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 1. mar. 2014

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til The Monuments Men - Monumenternes mændThe Monuments Men on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Monuments Men Trailer

Den gode film fandt de aldrig.

Flere gange i løbet af filmen stiller George Clooney os spørgsmålet om kunst er mere værd end menneskeliv. Hans konklusion nås i slutningen af filmen, hvor de tab hans hold af kunsteksperter har lidt opvejes af den kolossale mængde kunstværker holdet reddede fra Nazisterne grådige hænder i slutningen af krigen.Og hermed har jeg opridset filmens mest spændende element. Liv versus kulturarv.Clooney, som både har skrevet manuskript og instrueret “The Monuments Men”, er gået efter stilen fra krigs-klassikere som "Navarones kanoner” og “Kellys helte”. Film, hvis alvorlige emner vejes op af veldoseret humor og veleksekverede actionoptrin.Problemet er bare, at Clooneys forsøg på at ramme tonen fra de gamle film fejler stort set fra start til slut.

... Humoren virker forceret og håbløst forudsigelig. Kemien mellem den ellers imponerende samling af a-klasse skuespillere er stort set fraværende, og den røde tråd er forsvundet - muligvis sammen med Raphaels “Portræt af en ung mand”.
“The Monuments Men” har masser af potentiale, men indfrier intet af det. Selv om historien har samme fokus hele vejen føles filmen fragmenteret og ufuldstændig. Nærmest ligegyldig.Jeg blev ikke rørt, da en af monumenternes mænd lader tårerne trille under bruseren til lyden af sin kones julehilsen på vinyl. Ej heller da flere af holdets mænd må lade livet i forsøget på at redde uvurderlige kunstværker, eller når de med succes får reddet kunstskattene ud af kløerne på Nazisterne. Og jeg blev faktisk irriteret, når de ikke videre vellykkede humoristiske optrin blev understøttet af enerverende underlægningsmusik, der på overkæk vis gør opmærksom på, at vi er vidne til noget morsomt.I filmsammenhæng tæller tanken ikke alene. Jeg kan sagtens se, hvad Clooney har villet med filmen, og på papiret er historien oplagt til det hvide lærred, men det er slutresultatet der tæller, og her er der altså ikke meget at komme efter.“The Monuments Men” er kedelig og uengagerende.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Monuments Men


Produktionsår: 2014
Alternativ titel: Monumenternes mænd
Instruktion: George Clooney
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Phedon Papamichael
Skuespillere: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville, Bob Balaban, Dimitri Leonidas, Justus von Dohnányi, Holger Handtke, Michael Hofland, Zahary Baharov, Michael Brandner, Sam Hazeldine.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om The Monuments Men på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Monuments Men'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019