filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Lone Ranger

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Lone Ranger, Gore Verbinski, film, plakat, poster, artwork

© Walt Disney Pictures

Af 8. jul. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Lone RangerThe Lone Ranger on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Lone Ranger Trailer

Overraskende brutal western ved ikke, hvilket ben den skal stå på.

Jeg kendte ikke til The Lone Ranger før Disney begyndte at plastre byen til med plakater af Johnny Depp i karakter som Tonto; den udstødte indianer der hjælper advokaten John Reid til live efter et bagholdsangreb, hvor Reid vist nok mister livet. Han tager i hvert fald lige en tur til det hinsides og kommer tilbage som The Lone Ranger.Opsat på at hævne sig sætter The Lone Ranger efter sine mordere, der ledet af den modbydelig Butch Cavendish hærger og myrder i en grad jeg ikke kan mindes nogensinde tidligere at have set i en Disney-film.The Lone Ranger er imidlertid lidt af en klodsmajor, så uden hans modvillige, men tro følgesvend Tonto ved sin side - og en mærkværdig, spirituel hest under ham - slipper han kun med nød og næppe fra sine konfrontationer med Butch Cavendish og hans bande af ubehageligheder, der fungerer som afledningsmanøvre for en udspekuleret plan om vestens herredømme.Det lyder måske banalt, men plottet er indledningsvis overraskende effektivt. Til at begynde med ligefrem interessant og spændende, men som tiden går fiser det ud i ørkensandet, da det enkle plot drukner i det ene overgearede actionoptrin efter det andet. Ikke at der er noget i vejen med action, men actionscenerne er så overdrevne og utroværdige, at de tager fokus fra historien. Jeg mindes "Wild Wild West" med væmmelse!

... Instruktøren Gore Verbinski har som altid et imponerende overblik over de stort opsatte actionscener, og de er for det meste også ret underholdende, men som med Verbinskis tredje film i Pirates of the Caribbean-serien er 'less is more' ikke noget han gør sig i.
Verbinski vil for meget på én gang, og selv om det hele er fandens flot iscenesat, så bliver man hurtigt træt af den overmættede lyd- og billedside. Historien har ganske enkelt ikke mere at byde på, end det vi allerede har regnet ud efter det første kvarter, hvor filmens hovedpersoner er blevet introduceret. Det betyder, som med utallige lignende amerikanske film, at historiens flotte opstart ikke følges til dørs, men overlades til bulder og brag, som skal dække over afslutningens manglende opfindsomhed og raffinement. Typisk!Værst står det til med filmens tone. Verbinski ved ikke om han skal underholde let og uskyldigt eller ondsindet og brutalt som i en Peckinpah-western. Det er således svært at finde ud af om man skal grine eller græde, når man det ene øjeblik overværer den spirituelle hests mærkværdige slapstick-opførsel for i det næste at være vidne til den totale nedslagtning af en ærbar, indiansk stamme, der er blevet taget godt og grundigt i røven af de hvide undertrykkere. Det er forvirrende og skaber en underlig, skizofren klods af en film, der ikke rigtigt ved, hvilket ben den skal stå på. Mærkværdigt, med så erfaren en producer og instruktør bag kameraet.Og lad os runde af med ham Depp. Hvad fanden laver han forrest på plakaten? Han er et sidekick. The Lone Ranger er hovedpersonen. Det lugter langt væk af at Bruckheimer (producenten) og Verbinski er gået målrettet efter en Jack Sparrow-afløser, som kan lokke folk i biografen. Den går ikke ... denne gang!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Lone Ranger


Produktionsår: 2013
Instruktion: Gore Verbinski
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Bojan Bazelli
Skuespillere: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter, James Badge Dale, Bryant Prince, Barry Pepper, Mason Elston Cook, JD Cullum, Saginaw Grant, Harry Treadaway, James Frain, Joaquín Cosio.
Spilletid: 149 min
Filmstudie: Walt Disney Pictures

Detaljeret info om The Lone Ranger på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Lone Ranger'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019