filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Suicide Squad

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Suicide Squad, David Ayer, film, plakat, poster, artwork

© Atlas Entertainment

Af 12. aug. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Suicide SquadSuicide Squad on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Suicide Squad Trailer

Mesterværk? Nej. Underholdende? Ja!

Marvel har kendt opskriften længe. Deres univers er efterhånden ret sammentømret på niveau med dets tegneserie-univers. Marvel-filmene har oftest været gode, rigtig gode, og kun med enkelte reelle svipsere. DC har haft vanskeligt ved at følge efter denne succes. Deres film har ofte været ringe, meget ringe, eller bare ok. Kun Nolans Batman-trilogi har formået at ramme noget, der virkede, men også den opskrift nåede at blive gammel, da 3’eren i den serie kom.

DC har forsøgt at reboote deres Superman-univers flere gange, uden held, lavet kæmpe kiks som Grønne Lygte, og selv deres tv-serier er af ringe kvalitet, mens Marvel også der har forstået at ramme en trend i tiden.

DC kæmper dog ufortrødent videre, og man må sige, at deres univers er mindst ligeså interessant som Marvels med navne som Superman, Batman, Justice-League og The Flash.

De er kommet efter det med tv-serierne, da Arrow (baseret på Grønne Pil) og The Flash er succesfulde og faktisk ret underholdende udgaver af de to helte.

DCs vej til oprejsning startede med Batman vs. Superman. Det er bestemt ikke et mesterværk, men den virker trods alt nogenlunde og underholder ganske habilt. Dens slutning er udgangspunktet for Suicide Squad. Med Superman død mangler verden nye beskyttere i det tilfælde, at et nyt supermenneske ikke deler Supermans gode humør og høje etiske sans. Hvordan løser man det? Man skraber bunden af tønden med afskum. Mennesker med særlige egenskaber. Superskurke, der er fængslet på evig tid, for farlige til at lukke ud.

De samles til et hold under trussel om døden, hvis de ikke hjælper til, og så sættes de op mod nye store trusler mod menneskeheden.

... Lad mig starte med at sige, at jeg faktisk kunne lide filmen. Den har sit eget "feel", og dens karakterer er både farverige og spændende at følge.
Filmens første tredjedel virker ret godt og man er opslugt af filmens flotte billeder og ikke mindst soundtrack, der er råt, rocket og superintenst med både hits og stemningsfuld filmmusik.

Filmens plot er ganske tyndt, men filmen handler faktisk mere om denne gruppe "superheltes" opstart, herunder deres dæmoner og vej fra skurk til helt. Det virker ret godt og filmen underholder fint hele vejen, selvom turen bliver lidt kedelig i de sidste minutter, da den er lidt for lang.

Filmen er også et oplæg til DCs næste satsninger i form af film om The Flash, den nye Affleck-Batman, Aquaman, Wonderwoman og ikke mindst deres kommende og længe ventede Justice-League film.

Her er det tydeligt, at DC nu har lært af Marvel, og deres film begynder at tegne et samlet og omfangsrigt billede af historier, personager og plots, der lægger op til hinanden, og kigger fremad og sætter tonen for kommende film. DC har vist fundet lidt af den magi, Marvel længe har haft, i hvert fald i form af indtjening, kritik - og publikumsgunst.

Udfordringen er – som den også er for Marvel – nu at lave film, der ikke bare minder om alt det andet, vi har set så mange gange. Superheltefilm er jo ikke ligefrem en ny trend efterhånden, så filmskaberne står overfor store udfordringer med at lave film med personer og karakterer, der skiller sig ud, og som samtidig hænger sammen og formår at underholde, med plots, der virker og med dybde og udviklingn af samtlige figurer og af universet generelt.

OG som sagt virker Suicide Squad godt med dens eget feel, nogle interessante karakter og ikke mindst noget, man ikke har set på samme måde før – skurke der leger helte.

Det bliver spændende at se, om DC kan fortsætte de gode takter – grundstenene er lagt, fundamentet er på plads, nu er det op til filmskaberne i Hollywood og deres fantasi at skabe nye fede og fremragende oplevelser i de to universer, så det stadig føles friskt og lækkert og så gentagelsens klamme hånd undgås. Marvel har på det seneste faldet i den fælde, DC er på vej op den anden vej.

Fremtiden ser spændende ud – for begge selskaber!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Suicide Squad


Produktionsår: 2016
Instruktion: David Ayer
Manuskript:
Komponist: Steven Price
Fotograf: Roman Vasyanov
Skuespillere: Will Smith, Jaime FitzSimons, Ike Barinholtz, Margot Robbie, Christopher Dyson, Bambadjan Bamba, Viola Davis, Ted Whittall, David Harbour, Robin Atkin Downes, Robert B. Kennedy, Billy Otis, Shailyn Pierre-Dixon, Jared Leto, James McGowan.
Spilletid: 123 min
Filmstudie: Atlas Entertainment

Detaljeret info om Suicide Squad på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Suicide Squad'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019