filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Skyscraper

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork

© Legendary Entertainment

Af 13. jul. 2018

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til SkyscraperSkyscraper on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Skyscraper Trailer

For en film om en så høj bygning; sættes barren ret lavt!

"Rock bottom" er det ikke ligefrem, filmen stinker ikke fuldstændigt. Den vil gerne være et mix mellem klassikere som 'The Towering Inferno' (1974) og 'Die Hard' (1988), men mangler kraft på stort set alle måder i forhold til disse filmgiganter.

Filmen handler om et meget luksuriøst og højteknologisk højhus i Hong Kong, hvor Dwayne "The Rock" Johnson, en af verdens bedst betalte skuespillere for tiden, skal fungere som sikkerhedsrådgiver og konsulent inden bygningen tages i brug for alvor, noget der står lige for døren. Selvfølgelig går det ikke som planlagt, og "The Rock" må redde dagen mod skumle terrorrister, djævelske planer og ild og eksplosioner og ikke mindst højder!

Filmens action er flot iscenesat, og flere af filmens scener giver sug i maven, når "Stenen" kaster sig uden dødsforagt fra det ene sted til det andet i 500 meters højde. Effekterne følger også med, og man aner på intet tidspunkt, at der er tale om CGI for alvor, selvom det naturligvis er tilfældet i høj grad.

... Med et prismærke i omegnen af 120 millioner dollars skulle man tro, at pengene var brugt på mere end én stjerneskuespiller og en masse CGI, men ærlig talt, det virker ikke rigtig sådan.


Filmens plot er i bedste fald gennemsnitligt, dialogen savner bid og vid og filmens skurke, særligt den danske skuespiller Roland Møller virker ok, men ikke mere end det. Filmens kig mod fortidens kæmper falder dramatisk på halen, fordi plot og dialog simpelthen ikke rammer 'Die Hards' skarpe vid og humor og heller ikke formår at finde ind til 'The Towering Infernos' menneskelige drama og følelse af tab og håbløshed, ligesom den ikke har denne films kompromisløshed.

'Skyscraper' er forglemmelig standardaction og minder mest af alt om den slags film man i 80’erne tilfældigt så på hylden i videobutikken, når den stod der glinsende på hylden som en nyhed med tidens nye hotte stjerne på forsiden. Ganske lidt substans og masser af kynisk kassetænkning ved at lade "The Rock" headline filmen, der ikke rigtig vil noget.

Skuespillet i filmen er generelt godkendt, og igen viser "The Rock" at han faktisk er en ok skuespiller. Det er bare en skam, at han reelt ikke har meget at arbejde med i form af et ordentligt og skarpt manuskript, eller at der generelt mangler kemi/indlevelse fra filmens øvrige cast, der kæmper det de kan, men i sidste ende må indse, at filmen blot er endnu en metervare fra det nye Hollywood, hvor alt for tiden - af klare økonomiske årsager - skal mixes godt og grundigt med kinesiske skuespillere og settings for at appellere til netop det milliardstore publikum, der kan se med der.

'Skyscraper' når ikke de højder, den stiler efter, og den vil hurtigt ryge i glemmebogen, henvist til de nederste hylder i "videobutikken", hvor ingen reelt gider bruge mere tid på den.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Skyscraper


Produktionsår: 2018
Instruktion: Rawson Marshall Thurber
Manuskript:
Skuespillere: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Roland Møller, Chin Han.
Spilletid: 102
Filmstudie: Legendary Entertainment

Detaljeret info om Skyscraper på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Skyscraper'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019