filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sicario: Day of the Soldado

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sicario: Day of the Soldado, Stefano Sollima, Sicario 2: Soldado, film, plakat, poster, artwork

© Black Label Media

Af 23. jul. 2018

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Sicario: Day of the Soldado - Sicario 2: SoldadoSicario: Day of the Soldado on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Sicario: Day of the Soldado Trailer

To timer uden nåde.

Der er sikkert allerede skrevet lange, dybtfølte sange om de stakkels mexicanere, der hver eneste dag forsøger at krydse grænsen til USA fra Mexico i håbet om et bedre liv, og fred være med det, for det er ikke Sicario 2: Soldado’s ærinde at fortælle deres historie.

Sicario 2: Soldado er derimod en brutal fortælling om en militær enhed nedsat i al hemmelighed af amerikanske embedsmænd i et forsøg på at opildne til krig mellem de mexicanske narkokarteller.

Det gør de blandt andet ved at kidnappe datteren af et højtstående medlem af kartellerne og kaste skylden på konkurrenten. Missionen går imidlertid galt og Alejandro (Benicio Del Toro) fra Sicario (2015) må kæmpe sig tilbage til grænsen med narkobossens datter på slæb. En ikke nem opgave.

... Med et monotont, intenst soundtrack er stemningen sat fra første sekund.


Med en sjældent følt intensitet føres vi ind i en dybt skræmmende verden, der føles lige dele autentisk og uvirkelig, fordi de afstumpede handlinger som udføres på begge sider af loven er så umenneskelige, at man føler en oprigtig frygt for menneskehedens skæbne.

Sicario 2: Soldado’s nihilistiske tema - der desværre er alt for aktuelt - har en sjælden moralsk tvetydighed, som klæder filmen, der ellers ville fremstå som to timers propaganda for USA’s krigsguder, som eliminerer enhver trussel mod den pæne amerikaner.

Tvetydigheden forplanter sig til publikum, hvor de fleste nok vil græde tørre tårer, når de kriminelle mejes ned med koldt blod - upåagtet deres sikkert tragiske baggrundshistorie.
Med fermt iscenesatte actionscener, sublimt skuespil i alle roller og en velskrevet historie, der med stilsikker instruktion af italienske Stefano Sollima styrer os udenom de værste Hollywood konventioner, er Sicario 2: Soldado indtil videre en af årets bedste film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sicario: Day of the Soldado


Produktionsår: 2018
Alternativ titel: Sicario 2: Soldado
Instruktion: Stefano Sollima
Manuskript:
Komponist: Hildur Guðnadóttir
Skuespillere: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner.
Spilletid: 122
Filmstudie: Black Label Media

Detaljeret info om Sicario: Day of the Soldado på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sicario: Day of the Soldado'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019