filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Ready Player One

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Ready Player One, Steven Spielberg, film, plakat, poster, artwork

© Amblin Entertainment

Af 16. apr. 2018

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Ready Player OneReady Player One on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Ready Player One Trailer

Spielbergs måske bedste film siden hans storhedstid afviger kraftigt fra bogen men rammer plet som popcorn-underholdning

Produktioner fra Steven Spielberg har mildest talt været af svingende kvalitet siden 80’erne, hvor hans film dominerede barndomsværelser med merchandise og såvel børne- som voksenhjerners fantasi. Med lidt grandiose ord kan man sige, at han om nogen har været både soundtrack, lydspor og baggrundsbillede for manges barndom, og hans film står som klassikere og som eksempler på at der kunne laves børnefilm af både intelligent og underholdende støbning.

Siden 80erne har han dog jagtet mere voksne ting, og kun sjældent bevæget sig tilbage til den barnlige og ungdommelige fantasi, og med deciderede katastrofer som Indiana Jones og Krystalkraniet virkede det som om, at han bare ikke havde den der magi, han besad da han lavede film som E.T. og Dødens gab m.fl.

Nuvel, han er tilbage, det vil jeg sige, og jeg vil også til alle kritikere, der giver denne film et dårligt ry, stop det, den er en fremragende tour-de-force i popkultur, især 80’erne og en genial fortolkning af romanforlægget til spillefilm.

... Ready Player One er en film, der har masser af hjerte og fantasi, godt hjulpet af det fremragende oplæg, men romanen kunne ikke bare oversættes direkte til film, og Spielberg har valgt at fjerne en del for at fokusere på eventyret, og det virker.


Der er masser af skøn 80’er-musik, og masser af fede actionscener, og for de fanboys der elsker popkultur, undertegnede iblandt, er der masser af mere eller mindre subtile hints undervejs, fede flashbacks til ungdommen og barndommen og en actionfyldt rejse ind i fantasiens gemmer.

Jeg var blæst væk af filmen og har faktisk ikke meget negativt at sige om den udover, at den sidste fjerdedel måske bliver lidt lang, men det er bestemt ikke noget, der gør noget.

Jeg elsker filmen, jeg skal se den igen og jeg har allerrede set den med 3 10-årige drenge for anden gang, og de elskede den – det er filmmagi der virker og dejligt at se, at Spielberg stadig har det udefinerbare han havde, da han vakte min filmglæde for over 30 år siden!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Ready Player One


Produktionsår: 2018
Instruktion: Steven Spielberg
Filmstudie: Amblin Entertainment

Detaljeret info om Ready Player One på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Ready Player One'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019