filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Pacific Rim

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Pacific Rim, Guillermo del Toro, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros.

Af 2. aug. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Pacific RimPacific Rim on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Pacific Rim Trailer

Top Gun – nu med robotter!

Jeg spurgte engang min dengang 4 årige søn, hvad han gerne ville se af film. Han svarede ganske prompte ”Monstre”, men tilføjede prompte ”men også robotter, der slås med sværd!”. Bevares, det var givetvis også mine præferencer, da jeg var 4 år gammel, men faktisk er det heller ikke langt fra noget, jeg kunne ønske nu i en alder af snart 40!En gang drengerøv, ALTID drengerøv, og det er netop drengerøven, Pacific Rim tiltaler med sin banale, formulariske historie om store monstre fra en anden dimension, der ødelægger jorden med larmende og destruktive angreb på angreb, indtil menneskene får den super gode idé at bygge KÆMPE, og jeg mener KÆÆÆÆÆÆMPE(!) robotter, til at bekrige dem!Lyder det plat? Ja!Lyder det larmende? Ja, i den grad!!Lyder det awesome? HELL YES!!!Jeg har aldrig været stor fan af blandt andet Transformers-filmene, som jeg mener er for ligegyldige og buldrende kolosser uden indhold. En af de store fejl i actionfilm i dag er, at actiondelene og CGI-effekterne bliver for meget, man mister simpelthen interessen undervejs og filmen ender med at blive kedelig lige præcis der, hvor den burde peake.Sådan er det IKKE med Pacific Rim!Det er nok noget af det mest fantastiske og awesome action, jeg nogensinde har set i en film.

... Historien er som nævnt banal og formularisk, men popcorn-elementet virker og man frydes gang på gang, når de fantastisk effekter portrætterer det ene kæmpe monster efter det andet i dødelig og særdeles destruktiv nærkamp, hvor våben som vragdele, sværd, plasmakanoner og skibe (!) benyttes af de ligeledes kæmpemæssige robotter, der er jordens sidste, eneste og bedste håb for en fremtid.
Der er masser af fanboy-referencer, filmen minder i stor grad om "Top Gun" med dens historie om den frygtesløse, anarkistiske og frygteligt dygtige anti-helt, der viser sig at være the best of the best, og som redder dagen gang på gang, med den ikoniske modpart, ikke IceMan, men tæt på, der synes helten er for anarkistisk, de klassiske opgør mellem far og søn osv osv osv.Filmen er bestemt ikke noget filosofisk mesterværk, men den prøver heller ikke at være det. Tværtimod er det en kærlig homage til både 50'ernes japanske horrorfilm, Manga-tegnefilmene, herunder naturligvis klassikeren ”Robotech” og med et hint til Transformers, der dog i sammenligning med Pacific Rims gigantiske robotkrigere minder mest af alt om det legetøj, de er baseret på.Pacific Rim underholder maksimalt fra første scene, actionen er i gang efter omtrent 1 minut og der er masser af smæk for skillingen med hæsblæsende og forrygende effekter undervejs.Filmens præmis er ret dum (ja, det er dumt med robotter med sværd, hvorfor ikke bare kæmpe kanoner?!?), men det er sgu god underholdning, og ingen drengerøve, hverken 4-årige eller 40-årige, kan lade være med at nyde synet af en gigantisk robot, der rykker kæben af et kæmpe monster.Der er masser af overspilning fra skuespillernes side, masser af fjollet og konceptuel dialog undervejs, men filmen vil levere popcornunderholdning til masserne, og jeg vil stå først i køen, når monstrene endnu engang vælter ud af undergrunden, så vores beskyttere, robotterne og deres menneskelige piloter, endnu engang må agere bolværk med sværd, plasma og transportkøretøjer!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Pacific Rim


Produktionsår: 2013
Instruktion: Guillermo del Toro
Manuskript:
Komponist: Ramin Djawadi
Fotograf: Guillermo Navarro
Skuespillere: Charlie Hunnam, Diego Klattenhoff, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Burn Gorman, Max Martini, Robert Kazinsky, Clifton Collins Jr., Ron Perlman, Brad William Henke, Larry Joe Campbell, Mana Ashida, Santiago Segura, Joe Pingue.
Spilletid: 131 min
Filmstudie: Warner Bros.

Detaljeret info om Pacific Rim på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Pacific Rim'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019