filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Murder on the Orient Express (2017)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Murder on the Orient Express (2017), Kenneth Branagh, Mordet i Orientekspressen, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox

Af 28. nov. 2017

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Murder on the Orient Express (2017) - Mordet i OrientekspressenMurder on the Orient Express (2017) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Murder on the Orient Express (2017) Trailer

Uinspireret og sjælløs genindspilning falder sammen som en dårlig lagkage!

Mordet på Orientekspressen er nok ét af de mest ikoniske mordmysterier i moderne litteratur- og faktisk også filmhistorie, og plottet og dets twists, der naturligvis skal holdes hemmeligt her, er dygtig udfærdiget og udtænkt og i sig selv superspændende.

Hovedpersonen i Agatha Christies klassiker er Hercule Poirot, en, som jeg husker ham, fedladen livsnyder uden hang til action men derimod rolig deduktion og af massivt intellekt.

Ingen af disse elementer formår instruktør Kenneth Branagh at overføre til sin sjaskede lagkage af en film, hvor hvert lagt består af i sig selv fine ingredienser, men hvor helheden simpelthen falder sammen og smager rigtig fælt, ikke mindst fordi der absolut ingen detalje er givet til at kræse om de enkelte elementer.

Branagh, der efter min mening altid har været en anelse overvurderet, placerer sig selv midt i filmens centrum som Hercule Poirot, en rolle han kun i meget begrænset omfang formår at tilføje noget nyt, men derimod formår at gøre til en ligegyldig og triviel kopi af Sherlock Holmes tilført lidt actionhelt.

... Filmens pacing er helt i skoven med pludselige ryk, hvor historien simpelthen ikke følger ordentligt med. Selv filmens klimaks føles påklistret til sidst efter en helt unødig actionscene, et godt eksempel på pacingproblemerne.


Et andet lag i lagkagen er de mange store navne, filmen byder på, navne, der på plakaten klart kunne tyde på en filmisk oplevelse af de helt store med stjerner som Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp og mange andre, men ingen af disse superstjerner får noget som helst at arbejde med, og deres individuelle scener, hvor de afhøres af mesterdetektiven Poirot er flade og 2-dimensionelle, hvorefter Poirot efter en kort og uinspireret afhøring foretager de vildeste deduktioner, der vel at mærke ikke på nogen måde anes i den forudgående dialog.

Alt i alt bliver lagkagen decideret uspiselig, når både skuespil, manuskript og dialog fejler stort. Sammenholdt med en dårlig og sløset instruktion og en instruktør, der klart sætter alt for meget fokus på sig selv og sin ”Poirot” ender det som en helt igennem skuffende og til tider decideret dårlig film, der giver bange anelser for den 2'er, Døden på Nilen, som allerede er i støbeskeen.

Øv, for tænker at denne film kunne have været en oplevelse af de helt store. Stjernerne var der, budgettet var der og plottet havde de fået forærende, men ak, intet lykkedes, overhovedet!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Murder on the Orient Express (2017)


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: Mordet i Orientekspressen
Instruktion: Kenneth Branagh
Manuskript:
Komponist: Patrick Doyle
Fotograf: Haris Zambarloukos
Skuespillere: Paapa Essiedu, Yassine Zeroual, Asan NJie, Michael Rouse, Kenneth Branagh, Elliot Levey, David Annen, Joseph Long, Andy Apollo, Hadley Fraser, Daisy Ridley, Leslie Odom Jr., Ziad Abaza, Nari Blair-Mangat, Luke Brady.
Spilletid: 114 min
Filmstudie: Twentieth Century Fox

Detaljeret info om Murder on the Orient Express (2017) på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Murder on the Orient Express (2017)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019