filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Monsters University (dansk tale)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Monsters University (dansk tale), Dan Scanlon, film, plakat, poster, artwork

© Pixar Animation Studios

Af 3. sep. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Monsters University (dansk tale)Monsters University (dansk tale) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Monsters University (dansk tale) Trailer

Monsters University er veloplagt underholdning fra Pixar.

Jeg havde ingen forventninger til 'Monsters University'. Den første film 'Monsters Inc.' gjorde i sin tid ikke det store indtryk på mig, og Pixars seneste fokus på fortsættelser fremfor originale film kunne tyde på, at de er ved at løbe tør for ideer. Det gælder for så vidt også 'Monsters University'.Men!Hvad 'Monsters University' mangler af originalitet har den derimod i rigt mål af fortælleglæde og veloplagthed.Den er en kende forudsigelig, men formåede alligevel at overraske mig flere gange. Mest af alt med sin velfungerende humor. 'Monsters University' er rigtig sjov.

... Mikes udseende alene er nok til at få et smil frem på mine læber, men det er filmens mange skæve påfund og vittige detaljer, der gør at den føles frisk.
Også selvom man har set det meste før og faktisk allerede har set en film om Mike og Sullys første møde. Hvis du skulle have glemt det, så mødte de to spradebasser nemlig også hinanden for første gang i 'Monsters Inc.' fra 2001. Den gang som voksne. Det ser Pixar stort på.'Monsters University' er underholdende, sød og sjov fra start til slut og lidt mere farlig end normalt. Den handler jo om monstre, hvis speciale er at skræmme, så der er flere uhyggelige sekvenser, der nok skal få pulsen op hos de mindste. Som voksen morede jeg mig mest over, hvor langt Pixar faktisk tør gå i uhyggesscenerne, men også over de mange henvisninger til amerikanske college-film fra især 1980'erne.Ikke overraskende er der op til flere moraler i filmen og moralen er ty'lig, men slutter heldigvis ikke på by'lig. De er ganske vist alle sammen fortærskede, men fungerer alligevel godt fordi filmens hovedfokus er at underholde og ikke belære.Så jo, jeg er positivt overrasket. Ikke at jeg af den grund vil påstå, at Pixar er tilbage på rette spor, men de har med 'Monsters University' bevist, at mindre også kan gøre det, når blot lysten til at fortælle en medrivende historie er til stede og smitter af på lærredet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Monsters University (dansk tale)


Produktionsår: 2013
Instruktion: Dan Scanlon
Manuskript:
Komponist: Randy Newman
Skuespillere: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Helen Mirren, Peter Sohn, Joel Murray, Sean Hayes, Dave Foley, Charlie Day, Alfred Molina, Tyler Labine, Nathan Fillion, Aubrey Plaza, Bobby Moynihan, Noah Johnston.
Spilletid: 104 min
Filmstudie: Pixar Animation Studios

Detaljeret info om Monsters University (dansk tale) på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Monsters University (dansk tale)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019