filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Mamma Mia! Here We Go Again

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

© Legendary Entertainment

Af 25. jul. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Mamma Mia! Here We Go AgainMamma Mia! Here We Go Again on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Mamma Mia! Here We Go Again Trailer

Entusiatisk og energisk opfølger er bedre end sin forgænger på alle tænkelige måder!

Musicals er en helt særlig genre – mange hader det, mange elsker det, og rigtig mange har de senere år fået musical oplevelser i biografen af høj standard i form af bl.a. La La Land, The Greatest Showman osv.

Baz Lurhmanns mesterværk Moulin Rouge står stadig HELT på toppen af mine yndlingsfilm nogensinde, og selvom genren har en del dårlige bidrag, så er jeg stadig entusiatisk, når der kommer en ny musical.

Den første Mamma Mia var baseret på det helt vildt populære og indtjenende koncept fra teaterscenerne i Londons West End og på Broadway. Baseret på ultrakendte Abba-hits formåede Mamma Mia på de skrå brædder at fortrylle og begejstre såvel anmeldere som tilskuere, denne anmelder inklusive.

Abbas smittende diskopop er overraskende rammende som samlet fortælling om kærlighed og gamle bekendtskaber og tabt ungdom, og selvom plottet i Mamma Mia ikke er særlig indviklet eller omfangsrigt, ja det er vel nærmest ganske banalt, så virker det alligevel topunderholdende på en scene.

Det gjorde det så IKKE på lærredet. Filmen var i mine øjne både træg og kedelig, den ramte aldrig de samme høje festlige højder, som på teatret, og ikke mindst grundet de castede skuespilleres manglende evner til sang, mangel på reel kemi og en under par instruktion fik vi en film, der var ganske banal og ligegyldig, og som på ingen måde gjorde det bagvedliggende materiale ære.

... Det var derfor med en vis mistro, jeg tog ind og så Mamma Mia – Here we go again!


Men hold da op, der er tale om to helt forskellige film. I denne film kunne skuespillerne synge, plottet var mere udførligt, humoren ramte mere plet og filmen formåede faktisk at ramme de festligste højder jeg mindes fra dengang, jeg så Mamma Mia i London.

Sangene fra Abbas mere ukendte katalog virker perfekt, og de leveres med stor evne af alle skuespillere i filmen, der er en prequel til den første film. De har bl.a. klogt valgt at benytte Pierce Brosnans sangevner i stærkt begrænset omfang, og det er dejligt, for manden kan ikke synge!

Abbas mere kendte numre anvendes dog også, og det er fantastisk livsbekræftende at se filmen.

Lily James er supersmuk og helt igennem forelskelsesværdig, og kemien oser ud af lærredet i scenerne mellem hende og hendes tre bejlere, da hun var ung og smuk. Man forelsker sig simpelthen i hende i hver eneste scene, og hun har en guddommelig stemme, og den forelskelse man selv føler gør, at man tror på det, der sker på lærredet, hver gang, hele tiden!

Cher er med, hun er 90% plastic og har ikke meget af den stemme, hun havde engang, men hendes rolle er sjov men lille.

Alt i alt er denne film klart mere charmerende, og man kan sagtens ane, at de alle har haft en fest med at lave den. Flere gange undervejs presser tårene sig på, man griner hjerteligt og man forlader salen i opløftet og elatisk stemning, og det er det eneste denne type film skal levere, og det er præcis der, hvor Mamma Mia fejlede, og hvor denne 2’er rammer helt plet.

Smukke mennesker, der synger gedigne popsange krydret med god humor og et stænk melankoli, ja tak, mere af det til de dage, hvor vi trænger til at blive løftet op og ud af den grå hverdag!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Mamma Mia! Here We Go Again


Produktionsår: 2018
Instruktion: Ol Parker
Komponist: ABBA
Skuespillere: Lily James, Amanda Seyfried, Colin Firth.
Spilletid: 114
Filmstudie: Legendary Entertainment

Detaljeret info om Mamma Mia! Here We Go Again på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Mamma Mia! Here We Go Again'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019