filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Lucky

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Lucky, John Carroll Lynch, film, plakat, poster, artwork

© Superlative Films

Af 24. maj. 2018

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til LuckyLucky on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen

Skæv og poetisk film bliver en smuk svanesang for Harry Dean Stanton.

Nogle gange dukker de bedste film op blandt den store indieproduktion, der finder sted udenfor de bonede Hollywoodstudier, der konstant bombarderer os med glatpolerede popcornunderholdende film, der med gigantiske budgetter og mere CGI end skuespillere forsøger at toppe hinanden med vildere og vildere actionscener og bulder og brag.

Indiescenen er - ligesom for musikken - et sted, hvor dygtige og særdeles kreative folk må klare sig for markant mindre penge, med meget mere engagement og ikke mindst masser af gå på mod i en branche, hvor revenue is king.

'Lucky' er skuespilleren John Carroll Lynchs instruktørdebut, og hvilken debut!

Sjældent har man set en så stilsikker og rolig film med både hjerte og humor, perfekt pacet og smukt spillet.

'Lucky' indeholder kapaciteter som Harry Dean Stanton, der døde som 92-årig 14 dage før filmen fik premiere, David Lynch, Tom Skerritt og mange flere, og filmen indeholder masser af smukke, skæve, sjove og mindeværdige scener, hvor Stantons 92-årige gamle cowboy er omdrejningspunktet i en film, der handler om livet, døden og livet efter døden, men også i høj grad livet inden døden.
 

... 'Lucky' håndterer på effektiv vis emner som ateisme, frygten for døden, glæden ved livet og det faktum, at vi alle bliver ældre, og at vi alle skal dø. Dens manuskript balancerer humor og smukke visuelle billeder med dybe alvorstunge metaforer og sober behandling af de store emner den tackler indenfor sin 1½ time lange spilletid.


'Luckys' narrativ bliver understreget perfekt af Stantons skuespil. Et eller andet sted spiller han sig selv, en 92-årig mand, der har levet et langt liv, mistet, vundet, tabt og sejret i livets store spil. Hans ansigts furer indeholder præcis den mimik der kan forklare dette for os, der trods alt endnu ikke er der, og at skæbnen ville, at dette blev hans svanesang er jo faktisk karmamæssigt perfekt og sætter en smuk streg under en lang karriere, hvor han nok for mit vedkommende er mest kendt for sin ikoniske rolle i Ridley Scotts 'Alien' fra 1979.

Og apropos 'Alien', så genforener denne film i en af filmens rigtig fine scener Stanton og Tom Skerritt, der spillede Captain Dallas i 'Alien'. Det er godt tænkt af filmens bagmænd, for det cementerer præcis den tid, der er gået, det lange liv, der har fundet sted og fokuserer smukt på det sted, vi alle skal hen.

'Lucky' fortjener alle de priser den har fået, men ligesom med alt andet, så drejer den største filmpris, Oscaren, sig om penge, hvem der har dem, hvem der har flere og hvem der donerer mest og reklamerer mest. Det kapløb har Lucky aldrig været en del af, så det er for det meste indie-priser, men jeg tænker faktisk også, at det giver mening.

Ligesom filmens hovedperson, Stantons Lucky, fortjener filmen at leve et stille men effektivt liv, og jeg håber inderligt at denne film får en bred udbredelse, det fortjener den i høj grad!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Lucky


Produktionsår: 2017
Instruktion: John Carroll Lynch
Manuskript:
Skuespillere: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Ed Begley Jr., Tom Skerritt, Barry Shabaka Henley.
Spilletid: 88
Filmstudie: Superlative Films

Detaljeret info om Lucky på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Lucky'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019