filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Lady Bird

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Lady Bird, Greta Gerwig, film, plakat, poster, artwork

© Scott Rudin Productions

Af 18. apr. 2018

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Lady BirdLady Bird on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Lady Bird Trailer

Ualmindelig hyggelig slendringstur ned i ungdommens minder rammer plet i sin personskildring af pubertet og emancipation

Som man kan se på denne side, var vi ikke vilde med årets Oscar-vinder The Shape of Water, der var smuk visuelt og havde gode takter undervejs, men som film manglede den det, der skulle gøre den til en Oscar-vinder.

Lady Bird var også nomineret, og den burde have vundet!

Der er tale om en ualmindelig smuk lille indie-film, der rammer lige der, hvor nostalgi og menneskeligt drama kulminerer, og filmen er en hjertevarm humoristisk historie om det at vokse op, kampen for at frigøre sig fra sit barndomsmiljø, sine forældre og sin barndom generelt, samtidig med at kampen for kærlighed, liderlighed og personlig udvikling raser i stærk konkurrence med hormonerne.

Saoirse Ronan der fik sit gennembrud som barneskuespiller viser her, at selvom hun var god som barneskuespiller, så er hun nu fremragende som voksen, en stor stjerne på vej op på filmverdenens stjernehimmel. Hun sætter ikke mange ben forkert som den fremadstræbende og teenageramte pige, der i kampen mod sin mor, der spilles med stor indlevelse og ikke mindst styrke af Laurie Metcalf, der nok er bedst kendt som Roseannes søster i serien af samme navn.

... Lady Bird er stærkt rørende uden nogensinde at blive melodramatisk, og den kammer aldrig over og bliver patetisk i dens portræt.


Tværtimod formår både instruktør og skuespillere, godt hjulpet af en sundt og vittigt manuskript, at underspille filmen gedigent og ikke mindst troværdigt. Der er tale om en film, der virker effektivt som et nostalgisk flashback til ungdommen, og jeg kunne i hvert fald genkende mange af de følelser og den splid/kamp, de unge mennesker slås med i filmen.

Hvorfor den ikke vandt en Oscar er mig en gåde, for den formår, i modsætning til The Shape of Water at være andet en bare visuel, den er rent faktisk vedkommende, og det er der meget brug for i dagens brogede filmbillede.

Det er en god film Saoirse Ronan her har valgt at bryde igennem i som voksen, for den giver lejlighed til at vise de mange facetter hun rummer som skuespiller. Jeg håber ikke Hollywood får kløerne i hende for tidligt, for hvis hun fortsætter sådan her, er det fantastisk, og indiefilm af denne type giver mig altid et smil på læben.

Lady Bird kan sammenlignes lidt med den fremragende Juno, med Ellen Page i hovedrollen, og det var et eksempel på en film med hjerte og humor med en kommende stjerne i den titulære hovedrolle.

Og som sagt, dette er i høj grad Ronans film, hun er lige dele usikker, liderlig, hovedkulds forelsket og vred, og portrætterer det fremragende, men ligeså fremragende som det er, så er det også Metcalfs film. Hun rummer uanede dybder i sit skuespil og leverer som nævnt en stærk præstation som moderen, der kæmper for at holde sammen på det hele med tydelig bitterhed og frustration til følge. Samtidig er hun ikke utiltalende, men derimod forstår man hendes reaktioner, noget som filmen meget fint viser, særligt mod slutningen.

Jeg så den til en forpremiere, men når den har premiere så skynd jer ind, det er en film, I ikke må gå glip af!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Lady Bird


Produktionsår: 2017
Instruktion: Greta Gerwig
Manuskript:
Skuespillere: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf.
Filmstudie: Scott Rudin Productions

Detaljeret info om Lady Bird på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Lady Bird'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019