filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Jumanji: Welcome to the Jungle

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Jumanji: Welcome to the Jungle, Jake Kasdan, Jumanji (2017), film, plakat, poster, artwork

© Sony Pictures Releasing

Af 9. jan. 2018

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Jumanji: Welcome to the Jungle - Jumanji (2017)Jumanji: Welcome to the Jungle on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Jumanji: Welcome to the Jungle Trailer

Endelig en film, der ikke bare er en tom actionskal eller en intetsigende homage til 80’ernes store børnefilm.

Jeg var faktisk ganske glad for den originale Jumanji med Robin Williams, ikke mindst fordi jeg først så den som voksen i selskab med mine to unger, der var ret vilde med den. Præmissen i den, et mystisk, farligt brætspil, der på magisk vis transporterer spillerne ind i en verden, hvor der er reel fare for at dø i et storslået spil med masser af vilde dyr og farlige fælder, bliver i denne film på fornemste vis opgraderet til en 2018-oplevelse i en film, der formår at være noget af det sjoveste, jeg længe har set, samtidig med at den er rørende, spændende og utroligt flot billedeligt.

Den handler om fire unge skoleelever, der af hver deres grund får eftersidning og tvinges til at hænge ud sammen efter skole, trods det, at de i hverdagen ikke har meget at snakke om.

Der er tale om 4 klassiske arketyper af unge, som vi også kender dem fra film som Goonies og Breakfast Club.

Allerede ved eftersidningen minder filmen om bl.a. Breakfast Club, og nostalgien er da heller ikke til at tage fejl af.

Da de fire unger finder en gammel støvet spillemaskine, Jumanji spillet nu opgraderet til en spillekonsol fra 1990 med cartridges, bliver de sammen transporteret ind i en forunderlig og vild verden, hvor deres liv står på spil, men hvor filmen også viser, at de lærer om sig selv og ikke mindst om andre, og om forholdet til andre.

Det er en opbyggelig historie, og det er en meget spændende underholdende historie. Men det er mest af alt en supersjov historie, ikke mindst fordi de fire børn i den nye verden bliver lavet om til voksne, der svarer til deres karakterer, hvilket der kommer meget spas ud af flere gange i filmen.

... Jeg var i tårer enkelte gange, så sjovt var det, og filmens skuespillere som bl.a. tæller The Rock og Jack Black formår at portrættere de voksne figurer i spillet på en barnlig og ungdommelig måde, så man ikke er i tvivl om, at det ikke er en fuldvoksen hjerne, der driver de voksne og velproportionerede eventyrkroppe.


Det er et sjovt manuskript, der på skøn vis formår at være både kæk og omfavnende af koncepter som rollespil, computerspil osv.

Der er nogle solide effekter i filmen, nogle ret vilde actionscener, men fokus i filmen holdes altid tæt og det er en rørende coming of age-film, der især i denne anmelders øjne mindede om Richard Donners mesterværk The Goonies fra 1985.

Jeg blev meget positivt overrasket, og denne re-imagening er en del bedre end originalen, og det er en film, der faktisk kan tåle gensyn, særligt pga. humoren, der som jeg nævnte før, bør kunne glæde både børn og voksne.

Og det er en film for vores generations børn, der nu endelig får deres egen coming of age-klassiker, film, som vi der var børn i 80’erne, blev bombarderet med i form af dem jeg har nævnt, men også klassikere som Stand By Me.

Se den med andre voksne eller se den med ungerne, alle er velkomne, alle har pas, til Jumanjis vilde verden, hvor eventyr går hånd i hånd med storslået action, leveret med stort hjerte og masser af rørende nostalgi.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Jumanji: Welcome to the Jungle


Produktionsår: 2017
Alternativ titel: Jumanji (2017)
Instruktion: Jake Kasdan
Manuskript:
Komponist: Henry Jackman
Skuespillere: The Rock, Jack Black, Karen Gillan, Kevin Hart, Bobby Cannavale, Rhys Darby.
Spilletid: 119
Filmstudie: Sony Pictures Releasing

Detaljeret info om Jumanji: Welcome to the Jungle på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Jumanji: Welcome to the Jungle'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019