filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

ID:A

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

ID:A, Christian E. Christiansen, Identitet anonym, film, plakat, poster, artwork

© Film i Väst

Af 21. nov. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til ID:A - Identitet anonymID:A on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer ID:A Trailer

Forudsigelig og klodset thriller falder til jorden med et brag.

En kvinde (Tuva Novotny) vågner op på nogle sten i en flod, hvor hun har ligget bevidstløs et stykke tid. Hun er i Frankrig, og ved sin side har hun en vadesæk fyldt med penge. Fortumlet begiver hun sig mod en landsby, hvor hun overvældet af træthed ønsker at indlogere sig på et lille pensionat. Pensionat-mutter er imidlertid ikke meget for at tage imod kvinden, der tydeligvis ikke kan huske sit eget navn og i øvrigt virker ret mystisk.


Heldigvis for kvinden lurer pensionat-mutters søn i baggrunden. Tiltrukket af den mystiske kvinde får han overbevist sin mutter om at give hende lov til at overnatte. Kvinden får samlet kræfter, flirter lidt med den lækre pensionat-søn og finder ud af at hun er fra Danmark. Med denne nye viden drager hun mod nord for at finde sin sande identiet.Det lyder måske meget godt alt sammen, men allerede i åbningsscenerne begynder man at ane uråd. Der hænger nemlig en tyk tåge af déjà vu over forløbet, og tågen letter aldrig igen.Inden turen går til Danmark skal vi f.eks. lige pines af en ikke videre vellykket spændingsscene, hvor kvinden jages rundt i de svagt oplyste landsbygader af nogle skumle personager. Her kan antagonister og protagonist skiftevis gemme sig i skyggerne, mens vi andre keder os. Filmholdet skulle satme have noget production value for pengene, når nu de var taget hele vejen til Frankrig!Filmen bliver heller ikke bedre af, at historien drives frem af nogle utroværdige tilfældigheder, som da kvinden sidder i bussen på vej mod Danmark, og ved hjælp af musikken fra en med-passager bliver ledt på sporet af sin ægtemand - operasangeren Just - spillet med vanlig kølighed og intensitet af Flemming Enevold.Skuespillerne - der faktisk gør det udemærket - har ikke meget at arbejde med. Det har sikkert været sjovt, at medvirke i filmens fåtallige actionscener, men det smitter ikke af på lærredet, hvor biljagter og skyderier falder til jorden, fordi filmen mangler noget så elementært som en spændende historie. Man er skideligeglad med det hele.

...På overfladen og på papiret har det måske virket meget godt, men på det hvide lærred mangler filmen substans, karakterudvikling og en troværdig og fokuseret historie - der måske oven i hatten kunne byde på et originalt træk eller to.
Det er ikke fordi, jeg forventer at hver eneste thriller, der ser dagens lys skal emme af originalitet, men jeg forventer i det mindste, at mysteriet er spændende, når man vælger at køre du-får-så-lidt-at-vide-som-muligt-i-så-lang-tid-som-muligt-for-så-bliver-det-ekstra-spændende-rutinen. Det lykkedes f.eks. ganske fortræffeligt i Liam Neeson thrilleren "Unknown", der trods plothuller og andre dumheder formåede at pirre tilskueren lige til det sidste. Det handler om godt håndværk, og det leverer "ID:A" absolut ikke.Hemmelighederne holdes krampagtigt tæt inde på kroppen i et forsøg på at holde publikums interesse fangen. Og så belønnes man ikke engang for sin udholdenhed, når vi endelig når frem til slutningen, hvor filmens overraskende øjeblik er så søgt og grinagtigt, at den eneste grund til at det måske vil overraske nogen, er fordi twistet er så konstrueret - og fik jeg sagt søgt?I et forsøg på at lave en thriller af samme kaliber, som dem amerikanerne mestrer - når de gør sig umage - er "ID:A" endnu et eksempel på, at dansk film skal tænke mere originalt frem for at efterligne de store drenge, som vi alligevel ikke - eller meget sjældent - kan hamle op med i denne genre.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

ID:A


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Identitet anonym
Instruktion: Christian E. Christiansen
Manuskript:
Komponist: Kristian Eidnes Andersen
Fotograf: Ian Hansen
Skuespillere: Tuva Novotny, Flemming Enevold, Carsten Bjørnlund, Arnaud Binard, John Buijsman, Rogier Philipoom, Jens Jørn Spottag, Marie Louise Wille, Françoise Lebrun, Koen Wouterse, Simon van Lammeren, Joe Toedtling, Finn Nielsen, Henrik Prip, Ann Hjort.
Spilletid: 100 min.
Filmstudie: Film i Väst

Detaljeret info om ID:A på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'ID:A'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019