filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Hushpuppy

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Hushpuppy, Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild, film, plakat, poster, artwork

© Cinereach

Af 18. jan. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Hushpuppy - Beasts of the Southern WildHushpuppy on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Hushpuppy Trailer

Sød lille film om det at blive stor, det at være lille og alt det, man frygter, når man er 6 år gammel og verden pludselig bliver større.

Anmelderne har stået i kø for at rose filmen, og det har ikke skortet på de store superlativer og stjerner, huer og hatte.Bevares, det er en god film, en af den slags film, man ønsker det bedste for. Dels fordi historien om den lille pige, der har mistet sin mor og lever under sin faders (meget!) hårde opdragelse i den mørkeste slum i USA's sumpe, har en umiddelbar appel, der virker, og dels fordi det er en sød film, der er klædeligt underspillet med en hovedperson, der skønt sine 6 år leverer en sød og gedigen præstation.Det er også en film, der rører og berører, og den er både vedkommende og hård, ligesom den er sød og betagende til tider!Men det er også en film, hvor anmelderne måske har set sig lidt blinde på historien og dens umiddelbare attraktion og glemt, at filmen også som helhed skal ramme plet fra første til sidste frame for at være det mesterværk, den er udråbt til!Det er rigtigt, den 6-årige Quvenzhané Wallis er rigtig god i rollen som den lille pige, og filmens pointer er gode og rigtige. Det er også beundringsværdigt at lave denne slags film i en tid, hvor bulder og brag, 3D og surround i adskillige højtalere fylder mere og mere i biograferne. Men filmen er kun delvist lykkedes!Den rører momentvis, men den fanger aldrig rigtig. Til tider irriteres man over kameraførslen, håndholdt og rystet, for realismens skyld, men på bekostning af filmens samlede indtryk. Nogle gange bevæger kameraet sig enddog meget erratisk, og man irriterer sig over at billedet ikke står stille, når nu hovedpersonerne gør.Dens historie er også klædeligt underspillet, men til tider så underspillet, at man keder sig lidt, og det er faktisk først i de sidste 20-25 minutter, at tårene presser sig på og man indser, at filmens pointer er rammende.

... Det er ingenlunde en perfekt film, men det er en yndig lille film, der med sine fine pointer og subtile skuespil (og ikke mindst en god, simpel historie!) gør dig glad indeni, trods hårdheden, der strømmer fra lærredet.
Filmen er både poetisk, livsbekræftende og smuk, men også grim, grum og hård. Den rummer faktisk alt det, der skulle til for at skabe et mesterværk, men den rammer ikke – ligesom eksempelvis de fremragende ”Winter's Bone” og ”Frozen River” – helt plet. Den handler om en mørk og trist slummet del af USA, en skyggeside, man sjældent ser på film, men i stedet for at være et nøgternt portræt på godt og ondt, mister den lidt af sin magi undervejs pga. kreative og lidt højtflyvende manuskript- og instruktionsvalg, hvilket er en skam.Det er hårdt at vokse op i slummen, ikke mindst når mor er død og far er en fordrukken småvoldelig stodder. Man må klare sig med det man har, og faderens opdragelse er hård, til tider for hård, men måske er den nødvendig for at komme videre og overleve den daglige kamp i slummen og fattigdommen.Filmen har en mytologi, der er ganske sød, og mon ikke den vinder lidt ved et gensyn, men samlet set synes jeg det danske anmelderkorps har slugt for mange kameler og kastet sig i grams over noget, der er set bedre før, uden dog at sige, at det er en dårlig film, for det er det virkelig ikke!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Hushpuppy


Produktionsår: 2012
Alternativ titel: Beasts of the Southern Wild
Instruktion: Benh Zeitlin
Manuskript:
Komponist: Dan Romer, Benh Zeitlin
Fotograf: Ben Richardson
Skuespillere: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes, Pamela Harper, Gina Montana, Amber Henry, Jonshel Alexander, Nicholas Clark, Joseph Brown, Henry D. Coleman, Kaliana Brower, Philip Lawrence, Hannah Holby, Jimmy Lee Moore.
Spilletid: 93 min
Filmstudie: Cinereach

Detaljeret info om Hushpuppy på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Hushpuppy'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019