filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Her

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Her, Spike Jonze, Hende, film, plakat, poster, artwork

© Annapurna Pictures

Af 3. mar. 2014

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Her - HendeHer on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Her Trailer

Low-key science fiction-film imponerer med gribende historie og smukke portrætter.

Fremtiden er lys, ren og ret dyster, hvis man skal tro Spike Jonzes bud på verden af i morgen, med en storspillende Joaquin Phoenix i rollen som den introverte Theodore, hvis jagt på kærligheden har medført et forlist ægteskab med den eneste ene. Mest af alt på grund af Theodores manglende evne til at forholde sig til virkeligheden og hans fokus på alt andet end nærheden og to-somheden.Theodore er en midaldrende mand, hvis forliste ægteskab har efterladt ham ude af stand til reelt at interagere 1 til 1 med andre mennesker. Han fortaber sig derfor i internettets mørke og upersonlige afkroge, hvor han sexchatter, spiller og drukner sin sorg og følelse af mangel i ferniseret overfladevirkelighed og ligegyldige bekendtskaber. Da han investerer i et splinternyt operativsystem med kunstig intelligens til sin computer, ændrer hans virkelighed og liv sig markant. Udstyret med stemmen fra en særdeles veloplagt og ganske kælen Scarlett Johansen formår Theodore at forelske sig i sit operativsystem (!) og det i ham.Ja, det lyder som en underlig præmis, og undervejs i filmen, cirka midtvejs, tager man sig selv i at tænke, om filmen overhovedet giver mening til sidst, fordi præmissen er ret speciel.Det endegyldige svar er, at JA, det giver perfekt mening – filmen er et lille mesterværk!For mens "Her" rent faktisk er en ret smuk og ligefrem kærlighedshistorie, så formår den at give nogle ganske poetiske vinkler på det ellers så fortærskede tema, kærlighed mellem to personer, eller her, en person og en kunstig intelligent stemme.

... Temaet er behandlet tidligere i film som bl.a. ”Blade Runner”, men i ”Her” er historien ren og smuk.
Den viser forholdet mellem Theodore og ”Samantha”, som operativsystemet døber sig selv. Vi er med fra forelskelse, hverdag og til brud, med sidstnævnte som en hjerteskærende og rammende afslutning på en dejlig filmoplevelse.Fremtiden er smuk og ren, der er lys og luft, teknik der hjælper med alt og Theodores arbejde som brevskriver for ”Beautifulhandwrittenletters.com” er ligeså kunstigt og ligegyldigt, som relationerne mellem de mennesker, der får Theodore til at erklære kærligheden overfor hinanden med kunstige breve, skrevet af en anden.Vi har evnen til at elske, det er netop det, der gør os unikke som mennesker – tager du denne unikke relation væk, hvordan er vi så anderledes end computere?Filmens præmis er at vi er ved at miste fokus på de nære relationer. At alt er ved at blive kunstigt, koldt og kynisk og dermed ligegyldigt, og at menneskeheden er ved at fortabe sig i egen tekniske formåen og muligheden for at være online. Jeg opfattede filmen som et skarpt højre hug til Twitter, Facebook og Instragram, overfladiske samlingspunkter for relationer uden større dybde.I takt med at alt er kunstigt, bliver alt også mere ligegyldigt. For hvad er kærligheden, hvis den blot er et perfekt glansbillede skabt af en computer med hjælp fra andre? Hvad er kærligheden, hvis hjertet tages ud af ligningen? Hvor er vi som mennesker på vej hen, hvis personlig kontakt erstattes af digitale relationer uden dybde?”Her” er en smuk og poetisk film, hvis gribende afslutning er ligeså rammende, som den er rigtig.Filmen er smukt spillet, perfekt instrueret og et helt igennem perfekt portrætteret bud på en fremtid, der er ligeså lys og ren, som den er kold.”Her” bliver siddende i dig, selv når filmen er slut, og dens budskab om, at den menneskelige kærlighed er en af vores største evner og gaver er en perfekt ramme for en historie, der reelt er en banal kærlighedshistorie, fortalt på en ny, interessant og poetisk vis.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Her


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: Hende
Instruktion: Spike Jonze
Manuskript:
Komponist: Arcade Fire
Fotograf: Hoyte Van Hoytema
Skuespillere: Joaquin Phoenix, Lynn Adrianna, Lisa Renee Pitts, Gabe Gomez, Chris Pratt, Artt Butler, May Lindstrom, Rooney Mara, Bill Hader, Kristen Wiig, Brian Johnson, Scarlett Johansson, Amy Adams, Matt Letscher, Spike Jonze.
Spilletid: 126 min
Filmstudie: Annapurna Pictures

Detaljeret info om Her på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Her'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019