filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Halloween

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork

© Blumhouse Productions

Af 28. okt. 2018

Karakter 1 ud af 6 stjerner (Tragisk) til HalloweenHalloween on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Halloween Trailer

Tiden er løbet fra både genren, Michael Myers og ikke mindst Jamie Lee Curtis, der burde have mere stolthed!

Genren var stor i 80’erne, men hold op den er røvsyg – og ikke mindst fortærsket – og aldrig rigtig god. Wes Cravens meta-spoof-homage Scream fra 90’erne var ganske vellykket, men det var primært pga. tongue-in-cheek humor og et massivt brug af meta.

Bevares, visse slasherfilm har da været underholdende, men jeg har aldrig rigtig brudt mig om genren.

Men indenfor genren har der været underholdende og tilnærmelsesvist gode film, og så har der været rigtig mange stinkere, og desværre er denne seneste Halloween i sidste kategori.

Den tager sig selv for alvorligt, Jamie Lee Curtis er på autopilot i sin jagt på guld, og manuskript og skuespil er sub par hele vejen igennem.

... Alle figurerne gør dumme ting, siger dumme ting og dør på en ligegyldig måde.
Michael Myers er bestemt en imposserende figur der giver kuldegysninger med sin fysiske presence og grufulde tavshed, men manuskriptet lader ham flyve rundt og nærmest teleportere sig rundt, så han på magisk vis er lige ved siden af Jamie Lee Curtis eller hendes familie uanset hvor langt de er fra hinanden i de foregående scener.

Det er sjusket skrevet, chok-effekterne virker, bevares, men det er ikke manuskriptets skyld.

Der mangler blod, indlevelse og ikke mindst intelligens i filmen, der er en parodi på genren og et alt for åbenlyst forsøg på at hive flere dollars hjem på en billig baggrund.

Halloween er blevet fejret tidligere. Dels med 5 rigtig ringe sequels og den meget ringe Halloween - H2O fra 1998, hvor Jamie Lee Curtis spillede en ældre version af sig sin figur fra originalen. Det var åbenbart ikke nok, for ikke nok med at 20-års jubilæet skulle fejres med en ringe film, nu har vi også et 40’års jubilæum, hvor filmen og fejringen er ligeså ringe!

Øv – jeg håber virkelig ikke de lader en 77 årig Michael Myers rende rundt og slås med en 84 årig Jamie Lee Curtis i filmen, når vi nærmer os 60 års jubilæet, men det skulle ikke undre mig!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Halloween


Produktionsår: 2018
Instruktion: David Gordon Green
Komponist: John Carpenter
Skuespillere: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Will Patton.
Spilletid: 106
Filmstudie: Blumhouse Productions

Detaljeret info om Halloween på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Halloween'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019