filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Guardians of the Galaxy Vol. 2, James Gunn, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Studios

Af 7. maj. 2017

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Guardians of the Galaxy Vol. 2

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Guardians of the Galaxy Vol. 2 Trailer

Et mere vellykket mix.

Jeg var blandt de fem personer, som ikke var synderligt begejstret for Guardians of the Galaxy. Ikke mindst pga. den formulariske historie, som de brogede antihelte havde at gøre godt med, men mest af alt fordi den forudsigelige og banale humor prellede af på mig.

Cue vol. 2!

James Gunn som har skrevet og instrueret begge film har tydeligvis fået mere selvtillid efter den første films enorme succes, som på ingen måde var givet på forhånd. Filmen var faktisk lidt af et sats fra Marvels side. Måske de netop derfor spillede med alt for sikre kort.

... Vol. 2 strutter af fortælleglæde, iderigdom og en skarpere humor, der får lov til at stikke dybere og dermed er med til at udvikle karaktererne, som er filmens kerne.
Selv om der er fuld tryk på billede- og lydside glemmer Gunn nemlig aldrig, at det der gør Guardians interessant, i forhold til utallige andre Marvelfilm, er det kulørte hold af hovedpersoner.

Hvad enten det er Rockets utilnærmelighed, Draxs hudløse ærlighed, Nebulas søskendejalousi, Peter Quills faderkomplekser eller Groots manglende evner til at tage imod instrukser, så formår Gunn at videreudvikle sine karakterer på netop de baggrunde i selv de mest hektiske scener i filmen.

Det hæver Guardians of the Galaxy Vol. 2 over det sædvanlige bulder og brag, hvor man egentlig er bedøvende ligeglad med om heltene lever eller dør.

Og det er ikke fordi det skorter på bulder og brag. Det er der såmænd rigeligt af, og det er tilmed ualmindeligt godt lavet. Forskellen er bare, at jeg som tilskuer ikke sad i en katatonisk tilstand af lammelse, mens mine sanser blev bombarderet. Jeg fulgte rent faktisk med, fordi der i selv de vildeste scener hele tiden var noget af forholde sig til. En meget fin balancegang.

At man samtidig har valgt at caste selveste Kurt Russel er naturligvis et kæmpe plus for filmen. Russel, der har nydt lidt af et comeback her på det seneste, er perfekt valgt til rollen som Ego, som han formår at tilføje sin velkendte drengede charme, men også de nuancer som rollen kræver. Og så har han filmens sejeste rumskib. En funky, 60er-inspireret rumkapsel med den helt rigtige vibe. Groovy!

Guardians of the Galaxy Vol. 2 fortjener at blive en endnu større succes end Vol. 1.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Guardians of the Galaxy Vol. 2


Produktionsår: 2017
Instruktion: James Gunn
Manuskript:
Komponist: Tyler Bates
Fotograf: Henry Braham
Skuespillere: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Michael Rooker, Kurt Russell..
Spilletid: 136 min
Filmstudie: Marvel Studios

Detaljeret info om Guardians of the Galaxy Vol. 2 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Molly's Game
Molly's Game, Aaron Sorkin, film, plakat, poster, artwork
Molly’s Game har trods sin lange spilletid ikke ét gram overflødigt fedt på sig. Med instruktørdebutanten Aaron Sorkin - som ...
Læs anmeldelsen
Darkest Hour
Darkest Hour, Joe Wright, film, plakat, poster, artwork
Til at starte med vil jeg sige, at jeg er helt fuldt og fast overbevist om, at denne rolle, som Gary Oldman leverer, et portræt a ...
Læs anmeldelsen
12 Strong
12 Strong, Nicolai Fuglsig, film, plakat, poster, artwork
At krigsfilm er underholdende hænger sammen med deres ofte meget sort/hvide fremstilling af hvem der er gode og hvem der er onde. ...
Læs anmeldelsen
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Martin McDonagh, film, plakat, poster, artwork I, Tonya, Craig Gillespie, film, plakat, poster, artwork Jumanji: Welcome to the Jungle, Jumanji (2017), Jake Kasdan, film, plakat, poster, artwork Star Wars: The Last Jedi, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, Rian Johnson, film, plakat, poster, artwork Murder on the Orient Express (2017), Mordet i Orientekspressen, Kenneth Branagh, film, plakat, poster, artwork Justice League, Zack Snyder, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (6 film)

2018