filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Gone Girl

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Gone Girl, David Fincher, Kvinden der forsvandt, film, plakat, poster, artwork

© Twentieth Century Fox Film Corporation

Af 25. okt. 2014

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Gone Girl - Kvinden der forsvandtGone Girl on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Gone Girl Trailer

Mesterligt fortalt mordmysterie med tankevækkende undertoner.

Det er nærmest obligatorisk at nævne "Seven" i en anmeldelse af en ny David Fincher film, men jeg vil nu hellere nævne "Fight Club", for i min bog er det en vigtigere film end "Seven", der med årene er blevet temmelig udvandet af den generelle konsensus om at mord i thrillere og kriminalfilm helst skal overgå hinanden i sadistisk ækelhed.Hvor "Fight Club" var en satire over den vestlige verdens kapitalisme og forbrugermentalitet er "Gone Girl" ude i et andet ærinde. Fincher tager os denne gang med ind under glansbilledeoverfladen i parcelhuskvarteret, hvor mange kæmper for at opretholde et image af den perfekte familie.I “Gone Girl" bliver ægteskabet udstillet som en umulig størrelse bygget på urealistiske forventninger. En bevidst eller ubevidst skabt illusion om det perfekte par, der respekterer hinanden, har interessante jobs og overskud til at grine hånligt af alle de typer, der er så umådeligt kiksede i forhold til dem selv. Men ingen er perfekte. Ingen respekterer hinanden 100%. Og kun få tør prikke hul på illusionsbylden, så vi kan spejle os i det pus der vælter ud, og indse at vi alle har de samme fejl og mangler.Og hvor vil jeg så hen med det? På den ene side prøver jeg at få denne anmeldelse til at fylde mere end fem linier fordi "Gone Girl" er en skide svær film at anmelde uden at afsløre for meget af krimiplottet. På den anden side prøver jeg at lave en kobling mellem "Fight Club" og "Gone Girl", som egentlig ikke kan sammenlignes, men som i mine øjne alligevel har det til fælles, at de under overfladen har noget vigtigt at fortælle om os mennesker og det samfund vi er en del af.

... Først og fremmest er "Gone Girl" et mesterligt fortalt mysterie. Ved hjælp af voice-over og krydsklip mellem parallelle historier afsløres det gradvist, hvad der er sket med den forsvundne kvinde og hvorfor.
Med blød kameraføring og hypnotisk underlægningsmusik forføres man af Finchers fortælling, der konstant pirrer vores nysgerrighed. Først fordi vi vil vide, hvad der er sket. Sidenhen fordi vi vil se konsekvenserne for de involverede. Men også fordi udviklingen i historien fungerer som en katalysator for den førnævnte understrøm af samfundssatire, som også "Fight Club" ekselerede i.Kender vi overhovedet hinanden eller er vi konsekvensen af kompromisser, hvor vi som mennesker hugger en hæl og klipper en tå i håbet om at få parforholdet til at fungere."What are you thinking? What are you feeling? What have we done to each other? What will we do?” spørger hovedpersonen Nick Dunne sig selv mens han stryger sin kone over håret. Finder vi nogensinde ud af, hvad vores partner vil? Hvad denne tænker? Og hvor langt er vi villige til at gå for at opretholde illusionen om at vi er dem vi prøver at være?Spændende, åbne spørgsmål pakket ind i en lækker, satirisk indpakning, hvor Ben Affleck og Rosamund Pike er tilpas tiltrækkende som de to narcissistiske, tomme skaller vi aldrig rigtigt lærer at kende, men som vi alligevel kan spejle os i fordi der trods deres perfekte, selvfede ydre siver så tilpas meget galle ud mellem sidebenene, at vi kan forholde os til dem.Fincher har lavet sin bedste og mest spændende film i årevis.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Gone Girl


Produktionsår: 2014
Alternativ titel: Kvinden der forsvandt
Instruktion: David Fincher
Manuskript:
Komponist: Trent Reznor, Atticus Ross
Fotograf: Jeff Cronenweth
Skuespillere: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit, David Clennon, Lisa Banes, Missi Pyle, Emily Ratajkowski, Casey Wilson, Lola Kirke, Boyd Holbrook, Sela Ward.
Spilletid: 149 min
Filmstudie: Twentieth Century Fox Film Corporation

Detaljeret info om Gone Girl på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Gone Girl'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019