filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Dawn of the Planet of the Apes

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Dawn of the Planet of the Apes, Matt Reeves, Abernes planet: Revolutionen, film, plakat, poster, artwork

© Chernin Entertainment

Af 23. jul. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Dawn of the Planet of the Apes - Abernes planet: RevolutionenDawn of the Planet of the Apes on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Dawn of the Planet of the Apes Trailer

Opfølger til overraskende god 1'er fortsætter de gode takter, dog uden at være så historiemæssigt imponerende.

Historien fortsætter 10 år efter der, hvor 1'eren slap, og med menneskeheden næsten udryddet af ”Abe-influenza”, interne magtkampe og krige, sult og sygdom, har aberne fået et solidt samfund bygget op med den kloge, stærke abe Ceasar som ubestridt leder. Aberne har etableret sig selv som et natursamfund a la indianerne, hvor naturen respekteres og bruges til overlevelse og et simpelt men godt liv. Da aberne støder på en menneskeekspedition udsendt fra et decimeret San Francisco, hvor en større koloni af overlevere har søgt tilflugt, starter en kæde af begivenheder, hvor menneske og abe kommer på kollisionskurs – med dramatiske og katastrofale konsekvenser for begge racer til følge.Der er plads til begge civilisationer, men interne kræfter på begge sider mener ikke, at det er tilfældet.Filmen er spændende, sindsygt flot lavet med aber, der virker så troværdige og ægte, at man skræmmes. Historien er meget simpel og bestemt set før, og allegorierne til moderne samfund kontra primitive natursamfund (indianere, eskimoer osv.) er helt tydelig hele vejen igennem. Man er godt underholdt og filmens actionscener er ganske effektive.Filmen er også fint instrueret, dog uden at imponere vildt, men filmens problem er, at den er lidt for formularisk til tider.

... Historien tramper derudaf på en forudsigelig, men dog dramatisk måde, og man er undervejs underholdt men aldrig på kanten af sædet.
Hele ”foreboding” elementer virker fint, man ved jo godt, at aberne får overtaget (tænk på de gamle film, som disse film er en prequels til), og Caesar er en fantastisk helt, op mod hvilken alle andre elementer i filmen holdes op.Det er en god og underholdende film, men historien ville have haft godt af en opstramning, ligesom skuespillere som Gary Oldman slet ikke udnyttes ordentligt og øvrige roller kun når at blive tilnærmelsesvist 3-dimensionelle. Kun Caesar og hans kamp for sine venner, sin klan og sin livsstil giver genlyd i både hjerte og hjerne, og det er det der gør, at filmen trods svaghederne stadig er seværdig.Det er en 3'er er på vej, så også derfor føles man lidt uforløst, da filmen slutter.Jeg håber 3'eren formår at finde 1'erens skarpe narrativ frem igen, for så er det faktisk en ganske habil trilogi, vi har fået og et flot oplæg til 60'ernes og 70'ernes ”Planet of the Apes”-film, der jo må betegnes som klassisk science fiction, selvom de jo også bestemt var både svingende i kvalitet og historie.Lad os se…Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Dawn of the Planet of the Apes


Produktionsår: 2014
Alternativ titel: Abernes planet: Revolutionen
Instruktion: Matt Reeves
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Michael Seresin
Skuespillere: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Kirk Acevedo, Nick Thurston, Terry Notary, Karin Konoval, Judy Greer, Jon Eyez, Enrique Murciano, Larramie Doc Shaw, Lee Ross.
Spilletid: 130 min
Filmstudie: Chernin Entertainment

Detaljeret info om Dawn of the Planet of the Apes på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Dawn of the Planet of the Apes'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019