filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

12 Strong

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

12 Strong, Nicolai Fuglsig, film, plakat, poster, artwork

© Jerry Bruckheimer Films

Af 9. feb. 2018

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til 12 Strong12 Strong on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer 12 Strong Trailer

Effektiv krigsfilm imponerer fra start til slut.

At krigsfilm er underholdende hænger sammen med deres ofte meget sort/hvide fremstilling af hvem der er gode og hvem der er onde.

Selvom det kan diskuteres, hvor amerikanerne befinder sig i feltet mellem sort og hvid, når man ser tilbage på deres intervention rundt omkring i verden gennem tiden, er der ingen tvivl i 12 Strong.

Amerikanerne bliver 11. september 2001 angrebet på egen jord og tusinder af civile dør, da de to tårne styrter i grus. Det er tid til gengæld.

I Afghanistan sendes et hold på 11 erfarne soldater i krig mod Taliban og Al-Qaeda. Deres leder er den kampuerfarne kaptajn, Mitch Nelson, der ifølge General Dostum - leder af den nordiske alliance i Afghanistan - endnu ikke har dræberblikket i øjnene.

Det får han.

Med danske Nicolai Fuglsig i instruktørstolen er 12 Strong blevet en super intens og yderst effektiv krigsfilm med nogle af de mest overbevisende kampscener jeg længe har set.

... Kuglerne flyver om ørene, bomberne sprænger i flæng og biografens lydsystem er på overarbejde i 90% af filmens spilletid.


Chris Hemsworth beviser endnu engang, at han kan bære en hovedrolle og er med sit sædvanlige sympatiske væsen og intense spil værd at holde med.

Det er selvfølgelig med en bitter eftersmag man sidder tilbage, når rulleteksterne glider over lærredet, for krigen er langt fra slut, men set som et isoleret slag i en større krig er 12 Strong et opløftende eksempel på, at krig i nogen tilfælde stadigvæk godt kan deles meget firkantet op mellem de gode og de onde.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

12 Strong


Produktionsår: 2018
Instruktion: Nicolai Fuglsig
Manuskript:
Skuespillere: Chris Hemsworth, Michael Shannon.
Spilletid: 130
Filmstudie: Jerry Bruckheimer Films

Detaljeret info om 12 Strong på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til '12 Strong'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (1 film)

2019